jueves, 16 de diciembre de 2010

Biologia

Alejandro Malaspina Melilupi

Alejandro Malaspina Melilupi va naixer el 5 de novembre de 1754 a Mulazzo ( Italia ) i va morir el 9 d'Abril de 1809 a Pomtermoli ( Italia ).
Malaspina va pertanyer a un grup social alt ja que els seus pares varen ser el marques Carlo Morelo i Caterina Meli Lupi di Saragna. Va ser un noble britanic i marí italia al servell de Espanya.
En 1765 Alejandro va estudiar en el Col·legi Clementio, ( Roma ). Despres va ser aceptat en la Ordre de Malta. Anys despres Malaspina va ingresar a la Marina Real espanyola, poc despres va recibir el grau de guardiamarí.
Alejandro va guanyar un premi de Ciencies i tecnologies de recursos naturals convocat pel ministeri de educació i ciencia de Espanya.
El amic amb el que sempre es recolsava Alejandro Malaspina era José de Bustamante i ella, van proposar al govern espanyol organitzar una expedició amb la fí de visitar quasi totes les posesions espanyoles a America.
Alejandro Malaspina va aportar una serie de contribucions a la ciencia que van fer que aquest home creeara  "La expedició de Malaspina" es tractaba d'un projecte d'investigació  indesciplinar que tenia com a objectiu evaluar el impacte del canvi global en el oceà i explorar la seua biodiversitat.
El 1782 va ser denunciat davant la Inquisició com a heretge, però no va ser empresonat ni jutjat. Aquest any va prendre part al Gran Setge a Gibraltar.
Desencantat, Malaspina va prendre part en una conspiració per enderrocar a Manuel Godoy, el que va conduir al seu arrest el 23 de novembre. Després d'un judici dubtós, el 20 abril 1796 va ser condemnat a deu anys de presó al castell de Sant Antoni de La Corunya. No va arribar a complir la totalitat
de la condemna, ja que a finals de 1802 va ser posat en llibertat a causa de les pressions de Napoleó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario