jueves, 16 de diciembre de 2010

Biologia

Jorge Juan Santacilia 
Jorge Juan Santacilia, va destacar als camps de la ciència, les matemàtiques i de dibuix tècnic.
Jorge Juan era espanyol, nascut a Novelda (Alacant), en 1713, i va morir a Madrid en 1773. Va estudiar amb els jesuïtes, i va ingressar a l'Acadèmia de Guardiamarins de Cadis en 1729. A finals de 1734 va ser designat per Felip V, juntament amb Antonio de Ulloa, per formar part de l'expedició al Perú, organitzada per l’Acadèmia des Sciences de París, per mesurar l'arc del meridià terrestre- L'objectiu que volien aconseguir era el de contrastar les diverses teories propostes sobre la forma de la Terra, en especial les newtonianes.
Antonio Ulloa, va ser una persona molt important per a ell, ja que es van embarcar rumb a Amèrica, en juliol de 1735 i van arribar a Cartagena d'Índies, on es reuniren amb els científics francesos Louis Godin, Pierre Bouguer, Charles de la Condamine i Joseph de Jussieu. Els francesos van arribar al novembre i, tots junts, es van traslladar a Quito per iniciar les observacions. Quan les varen finalitzar, en 1744, Jorge Juan va reprendre el viatge a Espanya, passant abans per París, on va donar a conèixer algunes de les seves observacions i treballs científics en terres americanes.
En tornar a Espanya, va planejar la publicació de les Observacions astronòmiques i físiques fetes d'Ordre de S. Mag en els regnes del Perú, juntament amb la relació històrica del viatge redactada per Antonio Ulloa.
Les contribucions que va fer Jorge Juan a la ciència varen ser
Jorge Juan va tindre alguns problemes socials que van ser els mateixos que va tindre Napoleó, per que deia que la Terra era redona y això en aquesta època no estava ben vist, no tenien permeti’t dir o dubtar d'aquelles cosses, per les quals podien fins i tot ser torturats o tirar-los a la foguera.
Jorge Juan va ser molt important per a la ciència, ja que va aportar grans idees.

No hay comentarios:

Publicar un comentario